Tratamentul cu Ulei pentru Păr este un ritual, sau, mai degrabă, o metodă de îngrijire a părului foarte populară, de secole şi descrisă în detaliu în Ayurveda (filosofie şi medicină orientală). În prezent, acest tratament de îngrijire a părului a revenit la modă deoarece femeile au început să devină mai conştiente de ceea ce aplică în păr, pe măsură ce au înţeles că nici chiar cele mai exclusiviste şampoane nu sunt atât de remarcabile, precum sunt promovate.

Cosmeticele de păr precum şampoanele şi balsamurile conţin o mulţime de alcool monohidric, siliconi şi alte ingrediente similare, care perturbă funcţionarea glandelor sebacee şi contribuie la deteriorarea părului.

În plus, cunoştinţele noastre cu privire la produsele de îngrijire a părului s-au dezvoltat într-o asemenea măsură, încât nu mai credem că un şampon are capacitatea de a regenera sau hrăni părul. Suntem conştienţi că substanţele cu molecule alese în mod corespunzător sunt capacibile să regenereze părul, pătrunzând în profunzimea bulbilor de păr şi în interiorul firului de păr, acolo unde acţiunea acestora este dublă. Odată ajunse în interiorul părului, substanţele naturale încep repararea părului şi oferă protecţie împotriva poluării din mediul urban. Uleiurile de păr sunt astfel de produse şi sunt substanţe naturale extrase prin procesul de presare la rece a seminţelor şi nucilor, cunoscute de multă vreme de numeroase persoane pentru acţiunea lor de înfrumuseţare.

Uleiuri de Păr Naturale & Tratament cu Ulei pentru Păr

Datorită uleiurilor naturale de păr, se poate efectua Tratamentul cu Ulei pentru Păr. Ce presupune tratamentul? Este o procedură de îngrijire a părului extrem de simplă, care presupune aplicarea uleiului natural la nivelul părului. Procedura poate fi comparată cu aplicarea unei măşti de păr. Totuşi, în cele mai multe cazuri, măştile de păr nu sunt absorbite complet, cum se întâmplă în cazul uleiurilor naturale.

Scopul Tratamentului cu Ulei pentru Păr este de a pătrunde în interiorul părului şi de a hrăni bulbii de păr. De fapt, bulbii părului sunt responsabili de sănătatea, frumuseţea şi creşterea corespunzătoare a părului. Prin urmare, bulbii părului trebuie consideraţi centrul atenţiei noastre în timpul fiecărei proceduri de îngrijire a părului. Tratamentul cu Ulei pentru Păr ajută la echilibrarea proceselor care se desfăşoară la nivelul scalpului, lăsându-l curat. În plus, procedura consolidează bulbii părului şi le facilitează creşterea şi dezvoltarea. Datorită acestora, părul are un aspect frumos şi plin de sănătate.

Porozitatea Părului – Teorie, Practică, Sănătatea Părului

Uleiurile naturale potrivite pentru efectuarea Tratamentului cu Ulei pentru Păr trebuie să corespundă nivelului de porozitate a părului, care reprezintă gradul de ridicare a cuticulelor de păr de pe tulpina firului de păr. Este important să utilizăm tipul potrivit de ulei, deoarece uleiurile de păr sunt alcătuite din modecule diferite şi pentru a permite o funcţionare deplină, acestea trebuie să se potrivească în golurile menţionate mai sus, care sunt create la nivelul tulpinii părului. De aceea, unele uleiuri sunt potrivire pentru părul cu porozitate redusă, în timp ce alte uleiuri sunt potrivite pentru părul cu porozitate ridicată.

Porozitatea Părului – Cum o putem determina?

Cu cât cuticulele părului sunt mai deschise, cu atât nivelul de porozitate este mai mare (păr mai deteriorat). Vestea bună este că este foarte uşor de determinat de acasă care este tipul de porozitate al părului dumneavoastră. Pentru a determina tipul de porozitate a părului dumneavoastră, introduceţi un fir de păr curat într-un vas de apă proaspătă. Un aspect vital este de a vă asigura că nici un produs de stilizare nu a fost aplicat pe păr. În plus, apa pe care o veţi utiliza nu trebuie să fie nici foarte fierbinte, nici foarte rece. Aceşti factori trebuie luaţi în considerare, deoarece vor determina interpretarea testului.

Lăsaţi părul în vas timp de aproximativ 10 minute şi apoi verificaţi cât de adânc se scufundă în apă.

  • Dacă părul pluteşte la suprafaţă, aceasta înseamnă că are cuticulele bine sigilate = Păr cu Porozitate Redusă.
  • Dacă părul este undeva la mijlocul vasului, aceasta înseamnă că părul este relativ sănătos, însă are nevoie de îngrijire = Păr cu Porozitate Medie.
  • Dacă părul s-a scufundat sau pluteşte aproape de partea inferioară a vasului, aceasta înseamnă că părul are cuticulele extrem de deschise = Păr cu Porozitate Ridicată.

Odată ce aţi determinat tipul de porozitate a părului, puteţi alege uleiul corect, care se potriveşte părului dumneavoastră.

Păr cu Porozitate Redusă – este compatibil cu uleiurile cu structură moleculară mică, prin urmare cu uleiurile cu o compoziţie alcătuită din ACIZI GRAŞI SATURAŢI.
Părul cu Porozitate Medie – este compatibil cu uleiurile cu structură moleculară medie, prin urmare uleiurile cu o compoziţie alcătuită din acizii care aparţin grupurilor de acizi OMEGA -7 şi OMEGA-9.
Părul cu Porozitate Ridicată – este compatibil cu uleiurile cu structură moleculară mare, prin urmare uleiurile cu o compoziţie alcătuită din acizii care aparţin grupurilor de acizi OMEGA -3 şi OMEGA-6.

Luând în considerare aceste aspecte, înainte de achiziţionarea unui ulei, merită să verificaţi care acizi graşi intră în compoziţia unui anumit ulei, pentru a afla dacă se potrivesc nivelului de porozitate a părului dumneavoastră.